Električna kitara

Kako je izdelana električna kitara?

Beseda za kitaro etimološko izhaja iz besede guit, kar v sanskrtu pomeni glasba, in iz besede tar, kar perzijsko pomeni struna ali akord. Kitari podobna glasbila so se najprej začela pojavljati pred približno štirimi tisočletji, in sicer na območju Mezopotamije.

Med najpogostejše vrste kitar se uvrščajo akustična, klasična in električna. V nadaljevanju si lahko preberete, kako je izdelana električna kitara, ki je izjemno priljubljena v praktično vseh zvrsteh glasbe – z izjemo klasike.

Sestava električne kitare

Električna kitara je sestavljena iz glave, vratu, telesa in strun.

Sestavni deli električne kitare

Glava

Po sami obliki glave pri električni kitari lahko ugotovimo proizvajalca. Na trgu lahko izbirate tudi med takšnimi vrstami, ki glave sploh nimajo. Pri teh je mehanizem za navijanje nameščen na telesu inštrumenta. Pri večini električnih kitar so navijalci enaki kot pri akustičnih. Enako velja za sedlo, ki ima isto funkcijo kot pri drugih vrstah kitar.

Vrat

Vrat električne kitare je v primerjavi z akustično daljši ter tanjši. Na samo telo je najpogosteje spojen z vijaki, lahko je tudi zalepljen. Na trgu lahko najdete električne kitare narejene iz enega kosa lesa. Vrat vključuje pragove oziroma prečke, ki so enaki kot pri akustični vrsti. Tudi oznake so skoraj povsem enake kot pri akustični, s to razliko, da ima električna kitara nekoliko bolj umetelno izvedene.

Telo

Na telesu se nahajajo magneti, ki veljajo za najbolj tipičen del električne kitare. Njihova naloga je, da mehansko nihanje pretvarjajo v električni signal. Pri nakupu električne kitare boste naleteli na dve vrsti. Prva ima enojno navitje, ki daje čist ton; druga vključuje dvojno navitje, za katerega je značilno, da ustvarja bogatejši in bolj obarvan zvok. Slednja je uporabnejša.

Del telesa je tudi t. i. tremolo ročica, ki je sestavni del tremolo sistema. Z njegovo pomočjo kitarist lahko izvablja posebne efekte, kar je v določenih situacijah zelo dobrodošlo. Sicer pa se tremolo ročica zlahka sname, da ne ovira uporabnika, ki je v tistem hipu ne potrebuje.

Stikala na telesu poskrbijo za nadziranje magnetov, in sicer kateri med njimi se slišijo in kateri ne. Naloga potenciometrov je, da skrbijo za glasnost izhoda pa tudi za barvo zvoka. Sestavni del telesa je še vtičnica, v katero se vtakne kabel, ki glasbilo spoji z ostalimi napravami, kot so ojačevalci, mešalna miza in pedala. Telo kitare je tudi najmasivnejši del celotnega glasbila. Narejeno je iz masivnega lesa, vanj pa so izdolbeni kanali in luknje, v katere so vdelani še ostali deli kitare. Kakovost lesa ima pomemben vpliv na zven brenkala.

Strune

Strune električne kitare so lahko različnih vrst, lahko so celo namensko narejene za nekatere posebne vrste električnih kitar ali zvrsti igranja.

Gorsko ali treking kolo

7 razlik med gorskim in treking kolesom

Prodajalci koles se zelo pogosto srečujejo z vprašanjem kupcev, katera vrsta kolesa je zanje najprimernejša. Ko med številnimi vrstami izločijo večinoma vse možnosti, neredko v finalnem izboru ostaneta dve vrsti, in sicer gorsko in treking kolo.

Če bi vas ob tem vprašali, za katero od omenjenih vrst kolesa se je bolje odločiti, bi nam verjetno marsikdo med vami znal povedati, kaj je pri izbiri ključno. Ključna je predvsem izbira terena, po katerem se kolesarji nameravajo voziti. Gorsko in treking kolo pa se vsekakor ne razlikujeta samo v tem, temveč tudi v nekaterih drugih lastnostih.

Ključne razlike med gorskim in treking kolesom

Zaupali vam bomo sedem ključnih razlik, med katerimi so nekatere vidne že na prvi pogled. Če o posameznih vrstah koles želite izvedeti več ali opraviti nakup, vam svetujemo obisk specializirane trgovine Extremevital, kjer so vam na voljo najrazličnejša kolesa, tudi gorska in treking.

1. Zunanji izgled

Gorsko kolo: manjši okvir, manjša kolesa, debelejše gume.

Treking kolo: velja za hibrid med cestnim in gorskim kolesom; najhitreje ga prepoznamo po značilnih, srednje debelih gumah.

2. Vrsta terena vožnje

Gorsko kolo: namenjeno je zahtevnejšim in bolj strmim vzponom ter spustom zunaj urejenih poteh.

Scott gorsko kolo

Gorsko kolo Scott Scale 970 (2019)

Treking kolo: namenjeno je vožnji po asfaltiranih cestah ter po umirjenih in manj strmih kolovozih.

3. Geometrija okvirja

Gorsko kolo: geometrija okvirja mu narekuje držo telesa, ki je nekoliko nagnjena naprej.

Treking kolo: geometrija okvirja omogoča pokončnejšo naravno držo in posledično udobnejšo vožnjo.

4. Obroči in plašči koles

Gorsko kolo: obroči so 26-colski; plašči so širši z bolj grobim profilom, kar je idealno za kolesarjenje po zemlji, blatu in pesku.

Treking kolo: obroči so 28-colski; imajo ožji plašč in nekoliko manj grob profil.

5. Dolžina in način vožnje

Gorsko kolo: med udobnejša gorska kolesa sodijo tista, ki so polnovzmetena. Takšna so primerna tudi za zahtevnejše in hitrejše spuste. Večina kolesarjev pa je zadovoljna že z uporabo koles s prednjim vzmetenjem, ki so lažja in cenovno ugodnejša.

Specialized treking kolo

Treking kolo Specialized Crosstrail Mechanical Disc (2019)

Treking kolo: je zelo uporabna vrsta kolesa in je primerna tudi za daljše vožnje, na katerih menjamo različne vrste urejenih terenov.

6. Prestave in zavore

Gorsko kolo: namesto klasičnih zavor se v vedno večji meri uporabljajo V-brake zavore ali disk zavore; prestave omogočajo fine nastavitve, četudi jih na določenem terenu dodobra pretrese.

Treking kolo: večina je opremljena z diskastimi zavorami, ki odlično delujejo tudi v težjih vremenskih pogojih; vsebujejo prestave za premagovanje vzpetin, omogočajo hitro vožnjo po ravnini.

7. Dodatna oprema

Gorsko kolo: oprema se prilagaja predvsem glede na kolesarske podvige posameznikov; med priljubljenimi deli opreme so bidoni in nosilci zanje, števci, dodatne luči.

Treking kolo: pogosto je opremljeno s potovalno torbo, dodatnimi lučmi, prtljažnikom in bidonom za vodo.

Bobnar

Kaj vse potrebuje bobnar?

Brez bobnov bi sodobna komercialna glasba zvenela zelo pusto in dolgočasno, medtem ko si rock ali jazz glasbe brez njih sploh ne znamo več predstavljati. Če tudi vas veseli bobnanje, potem je zdaj skrajni čas, da se preizkusite v tej umetnosti. Seveda pa morate najprej vedeti, kaj vse bobnar potrebuje za igranje na bobne. V današnjem članku razkrivamo prav to.

Osnovni bobnarski komplet je sestavljen iz malega bobna, nekaj prehodnih bobnov, velikega bobna in činel. Poleg tega pa bobnar potrebuje še veliko drugih stvari. Pa si jih kar oglejmo.

1. Palice in rezervne palice. Brez palic ni igranja na boben. Zato poskrbite, da imate na voljo dovolj različnih bobnarskih palic, ki jih boste uporabljali pri svojem igranju. Tako imate na voljo rockovske palice, jazz palice, pa tudi različne metlice in številne druge palice. Bogato ponudbo bobnarskih palic si oglejte na označeni povezavi.

Bobnarske palice Vic Firth

2. Ključ za uglasitev bobnov. Ta ključ je izrednega pomena, saj boste s pomočjo njega pravilno uglasili bobne.

3. Lepilni trak za različna hitra popravila. Lepilni trak tako rekoč rešuje življenje. Z njim lahko na hitro popravite zlomljena stojala in druge predmete, ki potrebujejo hitro popravilo.

4. Rezervne opne. S seboj imejte vedno na razpolago tudi rezervne opne za bobne, saj se včasih zgodi, da se poškodujejo. Vseeno vam pred vsakim nastopom priporočamo, da si natančno ogledate opne na bobnih, če so na njih kakšne poškodbe, ter jih pravočasno zamenjate.

Opne za boben

5. Raznovrstno orodje. Različno orodje vam bo še kako prišlo na pomoč, če se boste na bobnih želeli lotiti takšnih ali drugačnih popravil. Obstajajo posebni sklopi orodij, ki so namenjeni prav bobnarjem, prav pa vam bodo prišli tudi švicarski nož, izvijači, klešče in podobno.

6. Čepki za ušesa. Tudi brez čepkov za ušesa ne bo šlo. Z igranjem na bobne si sčasoma lahko poškodujete sluh. Zato si priskrbite ustrezne čepke in jih nosite. Z njihovo pomočjo boste slišali bolj čist zvok.

7. Plastenka vode. Kadarkoli in kjerkoli boste igrali na bobne, vedno s seboj prinesite svojo vodo. Nikoli ne veste, kako čisti so kozarci in kakšno vodo vam bodo ponudili.

8. Obliži in drugi zdravstveni pripomočki. Medicinski pripomočki so pomembni, zato jih ne pozabite doma. Priskrbite si različne obveze, analgetike, balzam za ustnice, kontaktne leče, ki vas bodo zaščitile pred dimom in podobno.

9. Rezervni pedal za bobne. Ta vam bo prišel še kako prav, če se vam bo originalni pedal zlomil ali poškodoval.

Pedal za hi-hat

10. Rezervna hit-hat činela. Kot pravi bobnar morate biti vedno pripravljeni, zato rezervna hit-hat činela vsekakor ne bo odveč.

11. Svetilka. Odri imajo ponavadi temne zidove in preproge, zato si boste včasih morali pomagati tudi s svetilko. Priporočamo vam majhne LED svetilke, ki služijo kot obeski za ključe.

12. Pametni telefon in polnilec za telefon. Aplikacije na pametnem telefonu lahko nadomestijo zemljevide in GPS, da boste našli pot do koncerta. Prav tako lahko na telefonu najdete tudi metronom in podobno.

13. Preproga za pod bobne z gumijasto podlogo. Ta bo poskrbela, da se bobni ne bodo premikali sem in tja. To se kaj rado zgodi v primeru, če imate težko nogo.

14. Torbe in kovčki za bobne. Zaščitili bodo vaše bobne in druge pripomočke, obenem pa poskrbeli, da boste svoj bobnarski set lažje prenašali naokrog. Poleg tega so kovčki opremljeni s številnimi manjšimi žepi, kamor lahko shranite različne drobnarije.

Torbe za bobne

15. Voziček za transport. Prav tako ne bo odveč, če si boste za lažje prenašanje priskrbeli voziček za transport bobnov. Zavarujte svoj hrbet in poskrbite, da se boste lažje premaknili iz enega mesta na drugo.

16. Rezervni snare boben. Enako kot za dodatno hit-hat činelo velja tudi za rezervni snare boben.

Priporočamo tudi udarjalke, bobnarski stol, stojalo za snare boben, držalo za činele in podobno. Najbolje bo, da preverite ponudbo glasbene trgovine Symhony, kjer boste najhitreje videli, kaj vse spada v kategorijo pripomočkov za tolkala.

Najboljša božična darila za otroke in odrasle

Kar preko spleta smo letos naročili nekaj daril. Tudi božična darila je mogoče kupiti in se izogniti gneči v trgovini. Dostavljena so običajno že naslednji dan, najkasneje v dveh. V tem času se sami pogosto niti ne uspemo organizirati, da bi odšli do nakupovalnega centra.

Tam potem izgubimo nekaj ur časa, otrokom je seveda potrebno še kaj kupiti, morda oditi na kak kos pice ali v kakšno slaščičarno. Na koncu je ta dodaten strošek veliko višji, kot bi nas stala poštnina. Tudi pri nas je namreč že kar nekaj dobrih spletnih trgovin za božična darila. No, in seveda tudi za vsa druga. Darila, namreč.

Božična darila so posebej čarobna

Božična darilaZakaj mislite, da so božična darila (www.metroshop.si) tako posebna? Seveda zato, ker jih je prinesel dedek Božiček! In njega pripeljejo leteči jeleni in po nebu se vozi na sankah in v naše domove skače skozi dimnike ali okna, če pač nimamo dimnikov. Čarobni trenutki ostanejo takšni za dolgo časa in vemo, da se naši otroci spominjajo za vsako igračo, kje so jo dobili, in tiste, ki so od Božička, so še posebej super.

Najprej zato, ker jih ni bilo treba kupiti očku in mamici, ampak pridejo kar zastonj, potem pa še zato, ker to pomeni, da so bili pridni celo leto. Na obe teoriji bi imeli precej pomislekov in komentarjev, ampak jih raje ne bomo napisali. Ostanimo pri čarobnosti obdarovanja.

Odrasli imajo radi druge reči

Otroke res ni težko razveseliti. Žal jih danes še posebej veliko živi v hudem pomanjkanju in ti se razveselijo že kilograma Čokolešnika in mandarin. Drugim je potrebno kupiti kaj drugega. Morda leseni vlakec ali kakšne kocke, avto na daljinsko vodenje ali nov pulover. Odrasli smo manj zahtevni. Pogosto nas pogrejejo že tople želje in prijazna čestitka, voščilo od osebe, od katere ga nismo pričakovali, pa objem naših najdražjih.

Lesen vlakec Niklas

Za vse ostalo pa se moramo potruditi sami, narediti lepo čestitko in darilo ali pa ga kupiti in lepo zaviti. Za marsikaj torej lahko poskrbimo sami, v nobenem primeru pa ni pametno, da se osredotočamo samo na to, koliko bo darilo stalo, saj cena ni tako bistvena, kot je pozornost.

Če vam je nekdo kupil darilo, ki sem vam zdi predrago, se mu naslednje leto ni potrebno oddolžiti tako, da še sami kupujete tako draga darila. Tekmovanje v tem, kdo bo zapravil več, se na koncu namreč lahko sprevrže v same težave.

Sveže perilo tudi na dopustu

Ob misli na dopust se nam pred očmi pojavi podoba plaže, morja, sonca, brezskrbnega ležanja na ležalniku s sladoledom v roki ali s hladno pijačo. Dopust je čas užitkov in za marsikoga tudi sprostitev od gospodinjskih ter drugih opravil. Pa žal vedno ne gre tako.

Sveže perilo

Kako poskrbeti, da bo perilo ostalo sveže tudi na dopustu?

Tisti sladoled v roki se otrokom rad stopi in steče po majici, pijača in žar pustita madeže odraslim, če dopust preživljamo aktivno, pa pride še umazanija od teka, kolesarjenja, pohodništva … Povsem brez gospodinjskih opravil torej ne gre, je pa dobro, da je pri roki pralnica perila, ki olajša delo.

Zakaj bi prali na dopustu?

Razlogov, zakaj je pralnica perila med dopustom več kot dobrodošla, je kar nekaj. Pri družinah je najbolj običajen ta, da se otroška oblačila hitro umažejo. Otroci tekajo po obali in kampu, plezajo na drevesa, se igrajo na otroškem dvorišču, pridruži se še kakšen madež od hrane. Če počitnikujete na naši obali, vam iz tega razloga ni potrebno za vsakega otroka vzeti s seboj dvojne količine oblačil. Pralnica v Luciji namreč poskrbi, da se mala oblačilca hitro operejo in posušijo.

Pralnica perila Lucija

V Luciji (Obala 132) je na voljo samopostrežna pralnica perila.

Kaj pa, kadar greste na daljši dopust? Prtljago je treba ne glede na to pripraviti varčno, sicer jo je težko spraviti v avtomobil. Pripravite si oblačila za teden dni, jih operite, ter uporabljajte tudi v drugem tednu.

Poleg teh dveh najbolj običajnih »nadlog«, zaradi katerih pride avtomatska pralnica perila na Obali še kako prav, pa je treba računati še na vreme. Tudi to nam jo lahko včasih pošteno zagode. Če imate s seboj bolj kot ne majičke in kratke hlače, nato pa je nekaj dni zapored hladno in deževno, se tisti par dolgih hlač, ki ste ga prinesli s seboj, hitro umaže. Ne pojdite domov. Raje poskrbite za pranje!

Poleg pranja oblačil lahko avtomatska pralnica perila poskrbi tudi za to, da se hitro opere kakšna odeja, spalna vreča in podobne stvari, nujne za prijetno bivanje ob morju, ki se umažejo, kadar imamo smolo.

Sodobne igrače za otroke – nazaj k osnovam

V času po drugi svetovni vojni, ko so odraščali današnji dedki in babice, je bilo otroških igrač malo. Večina otrok se je igrala ali s punčkami iz cunj ali s kakšno žogo iz cunj, kar nekaj pa jih je imelo lesene igrače. Lesa je bilo povsod dovolj in kakšen spreten dedek ali očka je znal hitro narediti igračo, ki je bila otrokova spremljevalka kar nekaj let.

Punčke iz cunj

Včasih so se otroci zelo radi igrali s punčkami iz cunj.

Danes z igračami ni težav. Na voljo so tako rekoč povsod in veliko jih je poceni – in tudi cenenih. Veliko igrač je slabe kakovosti, kar se tiče materialov in izdelave, druge nimajo nobene vrednosti, kar se tiče kakovosti igre. Seveda pa so to tiste najbolj splošne igrače, ki večinoma prihajajo iz hitre proizvodnje kje na Kitajskem. In na srečo imamo tudi njihovo nasprotje: sodobne igrače za otroke, ki so visoke kakovosti in, tako kot v času po vojni, izdelane iz lesa.

Lesene mojstrovine

Plastika je eden tistih materialov, ki so doživeli hiter vzpon in zelo hiter padec tudi na področju igrač. Medtem ko je plastika najprej omogočila, da je postala proizvodnja igrač masovna in cenovno dostopna vsem, je po drugi strani v nekaj desetletjih prinesla tudi cel kup vprašanj. Na primer kako primerna je za zdravje ljudi in predvsem kako poskrbeti za njeno razgradnjo, da ne bo obremenjevala okolja.

Zavedanje, da je plastika pravzaprav škodljiv material, je sovpadlo s trenutnim vrhuncem civilizacijske zavesti o potrebi po zdravem življenju, zaradi katere se družine skušajo vračati k naravi – naravnemu življenju, bivanju, gibanju, prehranjevanju, oblačenju … Tudi igrače naj bi s tem ponovno postale naravne. Če so bile še desetletje nazaj »eko« igrače redke, jih je danes vse več. Starši se vse bolj zavedajo, da so lesene igrače naravne, neškodljive in nenevarne za zdravje otrok in naravo.

  • Kuža Piko

Seveda je bil za to, da so postale lesene igrače ponovno sprejemljive, potreben tudi tehnološki napredek. Če si pogledate spletno stran www.vlakec.si, kjer so na voljo lesene igrače najrazličnejši vrst, boste hitro ugotovili, da takšnih igrač iz lesa pred pričetkom uporabe računalnikov ni bilo mogoče narediti. Danes pač lahko s sodobno programsko opremo načrtujemo in s sodobnimi stroji nato izdelamo iz lesa skoraj vse, kar si zamislimo.

Igrače za otroke se torej vračajo nazaj k osnovam, k prvinskim materialom. In prav je, da je tako. Prav je, da ponovno uporabljamo naraven material, po drugi strani pa tudi ugotavljamo, da otroci za igro ne potrebujejo tehnoloških novotarij s čipi, lučkami in gumbi. Igra s preprostimi lesenimi kockami jih lahko še bolj zadovolji in jim še bolj pomaga pri razvijanju novih spretnosti ter učenju.

Predpasnik za delo ali kot darilo

Poznate tudi vi kakšnega navdušenega kuharja, ki rad sprošča svojo kreativnost pri pripravi najrazličnejših jedi? Potem ni težave z ugotavljanjem, kaj mu podariti. Personalizirani predpasniki s tiskom ali vezenjem so kot nalašč in so vse pogostejši tudi kot poslovno darilo. Pri podjetju Habeco, ki je eden vodilnih ponudnikov promocijskih in poslovnih daril, vam nudijo izvrstne delovne predpasnike, ki so odlični za gostinske lokale in s katerimi lahko opremite tako kuharje kot natakarje, razveselili pa se jih bodo tudi amaterji. In če ste radi še bolj domiselni, lahko izbiro s habeco.si razširite še s predpasniki na spletni strani majice.si – tako bo izbira popolna!

Poseben predpasnik popestri delo

Predpasnik za deloPredpasnik je v prvi vrsti namenjen zaščiti oblačil. Kar priznajmo, da pogosto pride prav, kadar pripravljamo živila, pri katerih nastane nekaj več umazanije. Ali pa takrat, ko se pripravlja hrana, ki jo ocvremo ali popečemo na olju, ob čemer to rado brizga na vse strani, mastne madeže pa je z obleke težko odstraniti. Predpasniki pa so lahko več kot zgolj zaščita obleke. Lahko so tudi zanimiv dodatek, ki naredi kuhanje ali peko še bolj prijetno.

Kako do posebnega predpasnika? Predpasniki s tiskom ali vezenjem se lahko izdelajo po vašem naročilu, za kar poskrbijo na spletni strani majice.si. Pri njih imajo že pripravljene zanimive možnosti, ki marsikoga nasmejejo ali pojejo slavospev njihovim kuharskim sposobnostim. Tako lahko najdete pri njih predpasnik z napisom »Lord of the Grill«, namenjen vsem pravim mojstrom peke na žaru, ali pa z napisom »Čevap-Čiči« v tipografiji, s katero običajno pričakujemo napis Coca-Cola.

Kaj pa, če bi želeli povsem unikaten predpasnik ali takšnega, ki bi ga lahko uporabili celo za poslovno darilo? Ni težave, kajti vse želene napise oziroma grafike vam lahko pripravijo tudi po vaših željah in jih na predpasnike izbrane barve ter kroja natisnejo ali izvezejo. Tako lahko predpasniki nosijo vaš logotip, kakšno posebno ime, recept ali tudi kaj zelo šaljivega.

Predpasnik za darilo?

Seveda je potiskan predpasnik lahko izvirno darilo, pa ne le za ženske, ki se že sicer največkrat vrtijo po kuhinji. Predpasnik je lahko poslovno darilo za vsa podjetja, ki se ukvarjajo z živilsko industrijo, ki ponujajo športno prehrano, kuhinjske aparate in pripomočke. Prav tako pa so predpasniki zanimiva osebna darila. Nanje lahko damo napise, kot so:

  • 100 % mišica; 100 % beljakovine; 100 % tortica;
  • Ljubezen gre skozi želodec; Domača hrana je ljubezen v užitni obliki; Dobra hrana združuje prijatelje; Skrivna sestavina je ljubezen;
  • Jaz kuham, ti poskrbi za vino; Jaz kuham, ti pomivaš;
  • Jem travo, ne kravo; Vegani gremo v nebesa;
  • Tvoje mnenje ni del recepta;
  • Pripravljam nekaj vročega …

Napisi se lahko nanašajo na slavne kuharje, kuharske oddaje, najljubše jedi, nenavadne kuharske sestavine, prehranska prepričanja, prekomerno telesno težo ali debelost, izbiro med hrano in pijačo, prehranske razlike med moškimi in ženskami … Za vsakogar se najde nekaj in gotovo imate tudi sami kar precej zamisli, kaj vse bi lahko povedali zabavni predpasniki, ki bi jih z veseljem podarili svojim prijateljem in znancem.

Predpasnik kot darilo

Kaj pa, če bi namesto napisa raje podarili predpasnik z zanimivo sličico? Ker pravijo, da je predpasnik ogrinjalo za super junake, oblečeno narobe, so lahko na njem logotipi najrazličnejših stripovskih in filmskih junakov. Prav tako so vedno dobro sprejeti predpasniki s podobami tortic in zapeljivih golih teles.

In ne pozabite, da predpasniki niso zgolj za ženske. Tudi za moške in otroke pridejo prav. Otroci imajo radi ljubke predpasnike z motivi živalic ali junakov iz risank, pri moških pa ni nikoli odveč, če se nekoliko pošalimo na račun tega, da kuhanje ni ravno moško opravilo.

Otroški rojstni dan na bowlingu

Bo vaš otrok v kratkem dosegel nov mejnik in že razmišljate, kam bi povabili njegove prijatelje na rojstni dan? Odlična rešitev, da se otroški rojstni dan zaznamuje na zabaven in prijeten način, je povabilo na bowling!

Bowling center Spider v Tivoliju

Med Ljubljančani in okoličani je izjemno priljubljen manjši bowling center Spider v Tivoliju, kjer nudijo tudi organizacijo zabav za otroški rojstni dan, poskrbijo pa dejansko za čisto vse. Edino, kar morate narediti sami, je z njihove spletne strani natisniti vabila, ki povabljenim gostom povedo, da so vabljeni na rojstnodnevno praznovanje, na katerem se bodo imeli zares odlično!

Cosmic bowling

Med mladimi je še posebej priljubljen “cosmic bowling”.

V bowling centru vam v okviru zabave za otroški rojstni dan nudijo bowling, prigrizke in pijačo, za nadzor otrok in za še več prijetnega druženja pa poskrbijo njihovi animatorji, tako da starši nimate prav nobenega dela. Lahko si privoščite kavico ali pa se v času zabave tudi odpravite po drugih opravkih. Kaj pa torta? Seveda, brez nje ni prave otroške zabave. Pri njih lahko izbirate med tortami različnih velikosti in okusov, prav tako pa tudi izjemnih dizajnov. Torta bo resnično po željah vašega otroka in ga bo presenetila s svojo podobo.

Kaj pravijo o praznovanju na bowlingu otroci? Gotovo je potrebno o zadovoljstvu povprašati prav njih – in doslej so bili prav vsi navdušeni. Na praznovanju za otroški rojstni dan se sprostijo, naigrajo, zabavajo, domov pa vedno odidejo prijetno utrujeni od zanimivega druženja, ki je med njimi še poglobilo prijateljske vezi.

Kje najti več informacij?

Bowling club SpiderNajbolje bo, da BC Spider bolje spoznate preko njihove spletne strani, kjer boste našli vse, kar bi vas utegnilo zanimati. Preverite lahko ponudbo in cene, izberete prigrizke in tudi najdete fotografije izjemnih tort, s katerimi so se že sladkali mnogi njihovi mali obiskovalci. Potem pa zgolj še pokličite in se dogovorite za rezervacijo.