Oblika kuhinjske mize

Oblika kuhinjske mize – ta bo prava!

Kuhinjska miza pri marsikateri družini predstavlja središče družinskega dogajanja. Ravno zato je še toliko pomembneje, kako je oblikovana in iz katerega materiala je narejena. Ti dve pomembni lastnosti naj bi namreč bistveno pripomogli tudi k odnosu do hrane in na splošno k vzdušju v kuhinji ali jedilnici.

Če se zanimate za nakup kuhinjske mize, zagotovo veste, da mnoga podjetja ponujajo veliko izbiro različnih materialov, oblik in barv jedilnih miz. Poskrbite za to, da boste izbrali takšno, ki je narejena po vaših željah ter v skladu s prostorskmi zmožnostmi in ostalim kuhinjskim pohištvom.

V nadaljevanju smo zapisali nekaj nasvetov, s pomočjo katerih vam bomo izbira ustrezne jedilne mize nekoliko olajšali.

Izbira materiala in oblike kuhinjske mize

Če želite, da bo vaša kuhinjska miza dajala videz razkošja, je najbolje, da se odločite za takšno, ki bo imela svetlečo površino iz stekla ali kovine. Če pa vam več pomenita toplina in sproščeno udobje, si kupite leseno.

Ne glede na to, za katero vrsto mize se boste odločili, pa je najpomembneje, da je miza uporabna in usklajena s slogom kuhinje in jedilnice. Oblika mize naj bo vezana na obliko prostora, kamor jo boste namestili, saj bo prostor posledično lahko sprejel bistveno več ljudi.

  • Jedilna miza Hektor

Če se boste odločili za nakup okrogle kuhinjske mize, se verjetno navdušujete nad mehkimi linijami. Okrogle mize poskrbijo tudi za bolj enakopravno sodelovanje v pogovoru ljudi, ki sedijo za njo. Če je vaša jedilnica pravokotne oblike, pa vam vsekakor priporočamo, da se raje odločite za pravokotno mizo.

Zelo dobra izbira je tudi eliptična miza, ki je malenkost zaobljena in prijetna na pogled ter zelo uporabna. Tisti, ki sledite trendom, pa ste lahko opazili, da so v zadnjem času še kako moderne tudi kvadratne mize. Te so zanimivega in ostrega videza, vendar lahko zavzamejo precej prostora.

Katera kuhinjska miza bo najprimernejša?

V prvi vrsti morate upoštevati obliko svoje kuhinje oziroma jedilnice. Če je vaš prostor majhen, izberite zaobljeno mizo, saj bo omogočala lažji prehod. Pri nakupu kuhinjske mize upoštevajte tudi to, koliko ljudi bo v povprečju sedelo za mizo. V mislih dodajte vedno vsaj še dva stola. Zagotovo se vam bo zdelo dobro, da boste v primeru gostov le-te lahko posedli za mizo in jim ponudili kosilo.

Za konec naj vam zaupamo še, da na trgu obstajajo tudi mize, ki jih po potrebi lahko izvlečete in na ta način podaljšate. Poskrbite še, da bo okoli mize dovolj prostora, da boste skupaj z družino lahko brez težav sedeli, vstali ter postregli s hrano in pijačo.

Servis računalnika

Je servis računalnika zares obvezen?

Skoraj vsaka naprava zahteva redno vzdrževanje, saj se v nasprotnem primeru lahko hitro pokvari. Popravilo je včasih zelo drago, morda celo tako, da se nam bolj splača kupiti novo napravo. Pravilnemu ravnanju in rednemu vzdrževanju mora slediti še servis, ki je pri nekaterih napravah izjemno pomemben.

Sem vsekakor sodijo računalniki, ki so postali del našega življenja. Uporabljamo jih na delovnem mestu, doma, v šoli, skratka povsod. Servis računalnikov pa zato nujen, če želimo, da nam bodo naprave še dolgo služile.

Na pomoč pokličimo strokovnjaka

Če ugotovimo, da je z našim računalnikom nekaj narobe, moramo na pomoč poklicati strokovnjaka. In to takoj. Nikakor ne smemo čakati, da se naprava še bolj pregreje ali na kakršen koli način dodatno poškoduje. To bi nas lahko stalo veliko denarja in nepotrebno zapravljenega časa. Morda celo za nakup novega računalnika!

Popravilo računalnika

Strokovnjak nam lahko omogoči, da bo naš računalnik v zelo kratkem času tak, da bomo z njim lahko ponovno normalno delali. Tako nas ne bo več spremljal občutek, da se bo računalnik vsak čas ustavil.

Pomoč prek spleta ali telefona

V nekaterih primerih ni nujno, da nas serviser obišče na domu oziroma da svojo napravo odnesemo na servis računalnikov. Strokovnjak nam lahko svetuje, kaj moramo narediti, da bo računalnik ponovno deloval normalno, kar prek spleta ali telefona.

In če nas je groza in strah, ko pomislimo, koliko bomo za servis računalnika odšteli, smo lahko pomirjeni, ko vidimo, da cene tovrstnih storitev niti niso tako visoke. Svetujemo vam, da se odločite za preverjenega serviserja, za katerega boste lahko prepričani, da bo svoje delo opravil dobro. V nasprotnem primeru se lahko kmalu zgodi, da boste svojo napravo morali ponovno peljati na servis računalnikov.

Najbolj zanimiva otroška svetila

Otroška soba je običajno najbolj poseben prostor v stanovanju, saj ni nikoli urejena zgolj z mislijo na funkcionalnost, temveč ji je vedno pridane še nekaj magije. Starši se venomer potrudijo, da je igriva, včasih celo pravljična, saj želijo, da bi se otroci v njej počutili povsem sproščeno, da bi dobro spali in zato dobro rasli, da bi se z veseljem učili, prav tako pa tudi ohranili svojo kreativnost. Pogosto lahko takšno sobico uredimo s povsem enostavnimi elementi, kamor lahko prištevamo tudi otroška svetila.

Otroška svetila, ki »začarajo« sobo

Otroci si pogosto želijo tematske sobice, vendar je prav takšna soba tista, ki jo najhitreje prerastejo. Tematiko lahko ustvarimo tudi drugače, brez posebej oblikovanega pohištva in stenskih poslikav. Dovolj je, da izberemo posebno posteljnino in otroška svetila zanimivih oblik.

Otroke vedno privlači zvezdnato nebo, prav tako jih zanima tudi vesolje. Zakaj se ne bi odločili za otroška svetila v obliki zvezd, planetov, raket? Pravzaprav niti ni potrebno, da jih kupite v trgovini z drago opremo. Odlično luč lahko izdelate iz kakšnega starega globusa. Če bi se radi še nekoliko bolj poigrali, lahko strop prebarvate v modro in nanj narišete različna ozvezdja, nato pa ta osvetlite s pomočjo novoletnih ali drugih drobnih lučk na verigi.

  • LED namizna svetilka

Otroška svetila lahko odražajo tudi urbane trende. Na steno lahko pritrdite kakšen svetlobni napis, ki so ga zavrgli v bližnjem baru ali trgovini, ali pa ga prav namensko poiščete na spletu. Zakaj ne bi otroške sobe krasil neonski napis »ice-cream«? Za učenje takšna razsvetljava sicer ne bo primerna, za igro in druženje z vrstniki pa bo prav zabavna.

Da bo poskrbljeno za učenje, so potrebna otroška svetila tudi za delovno oziroma pisalno mizo. Ta so lahko v pisanih barvah, ki pomagajo pregnati monotonost pri računanju. Za nočno omarico oziroma bralno lučko pa spet poskrbite za nekoliko bolj domišljijske podobe. Otroška svetila imajo lahko podobo kaktusa, gusarske ladje, kočije, buče, konja ali samoroga …

Kako v otroška svetila spremeniti povsem običajne luči?

Tudi povsem običajna stropna ali stenska svetilka lahko hitro postane posebna, če uporabimo nekaj folije ali barve. Zakaj se ne bi v otroška svetila spremenile celo najbolj dolgočasne luči? Okoli okrogle stropne luči lahko narišete oznake za smeri neba in jo tako na videz spremenite v velik kompas. Če je okrogla luč na steni, lahko hitro postane balon, ki ga na vrvici drži na steno narisan medvedek. Lahko je luna, proti kateri pogledujejo kužki iz folije, ki so nalepljeni pod njo.

Sprostite svojo domišljijo, pa boste našli še veliko idej za prav posebna otroška svetila, ki vas ne bodo stala skoraj nič.

Skandinavski kotli na pelete

Ogrevanje s peleti postaja tudi pri nas vse bolj priljubljeno, saj velja za enostavno in ekološko sprejemljivo. Namesto polen se namreč uporabljajo peleti, ki so izdelani iz odpadnega materiala v lesni industriji, torej gre za ekonomično uporabo naravnih virov. Kadar se odločamo za takšen način ogrevanja, pa je seveda potrebno izbirati med kotli, ki veljajo za kakovostne, imajo dolgo življenjsko dobo ter nam zagotavljajo kar najboljši možni izkoristek.

Med temi so tudi kotli skandinavske znamke Värmebaronen, ki jih pri nas ponuja podjetje Varme.

Prednosti ogrevanja s peleti

Kotel na pelete Värmebaronen Pellmax CUKotli in gorilniki Värmebaronen omogočajo kakovostno in stroškovno učinkovito ogrevanje, prav zato veljajo v Skandinaviji za najbolj priljubljene, kar dokazujejo tudi njihovi prodajni rezultati. Že več let zapored dosegajo prodajne številke po več deset tisoč prodanih primerkov, kar nedvomno priča, da gre za kakovostnega proizvajalca. Njihovi kotli na pelete z visokim izkoristkom so litoželezni in kompaktni, uporabljati pa jih je mogoče samostojno ali v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi sistemi, na primer za dopolnjevanje ogrevanja na sončne kolektorje ali toplotno črpalko.

Pomembno je, da nam sistem ogrevanja s peleti omogoča vremensko nadzorovano ogrevanje, kar vodi v avtomatizacijo in tako imenovane pametne hiše, torej imamo poleg mehanskih termostatov tudi možnost centralnega krmiljenja preko sodobnega krmilnika. Kotli Värmebaronen so pri tej tehnologiji izjemno napredni v primerjavi s konkurenco.

Prav zato, ker ponujajo odličen nadzor ter krmiljenje in visok izkoristek, s tem pa pomagajo varčevati z gorivom (peleti) in skrbijo tako za nižjo porabo drugih virov energije v stavbi ter s tem pozitivno vplivajo tudi na proračun gospodinjstva, so več kot sprejemljivi tudi po vseh standardih, ki jih določa Eko sklad. Če se odločite za tovrsten način ogrevanja, si torej lahko priskrbite tudi nepovratno eko subvencijo. Tako se vam strošek investicije v novo ogrevalno napravo, ki ga morate pokriti iz lastnega žepa, precej zmanjša.

Zakaj je potrebno čiščenje odpadnih voda?

Nekoč je bilo čiščenje odpadnih voda povsem nepotrebno, saj so bile odplake popolnoma naravnega človeškega in živalskega izvora. Prav tako jih je bilo precej manj kot sedaj. Dandanes pa je svet zelo drugačen, saj ljudje domače, industrijske in druge odplake spuščajo kar v vodotoke.

Čiščenje odpadnih voda

Danes je potrebno pogosto čiščenje oziroma praznenje greznice.

To pa je vzrok, da živa bitja umirajo, ker enostavno ne morejo več razgraditi tako velike količine odplak. Žal je težava v tem, da se ljudje ne zavedajo, da zaradi prevelike količine odplak škodijo tako sebi kot drugim živim bitjem in predvsem naravi. Ker so količine enostavno prevelike, je potrebno redno opravljati čiščenje odpadnih voda. To je edini način, ki bo ohranjal naravo pri življenju in bodo lahko tudi živali še naprej živele svoje življenje v neokrnjeni naravi.

Čiščenje odpadnih voda ohranja naravo pri življenju

Odpadna voda zapusti vaš dom in potuje po mestnem vodovodu do čistilne naprave, ki opravi svoj proces čiščenja. Tako se prečiščene odplake lahko vrnejo nazaj v naravo in s tem ne bodo oškodovale vašega okolja. Čiščenje odpadnih voda je zelo pomembno tako za ljudi, živali in tudi naravo, saj je potrebno primerno skrbeti, da se ta ohranja.

Mežan komunalne storitveKo čistilne naprave opravljajo čiščenje odpadnih voda (http://www.komunala-mezan.si/ciscenje-in-odvoz-odpadnih-voda.html), te najprej odstranijo večje delce v vodi, nato pa sledi prečiščevanje peščenih usedlin in prezračevanje vode v tanku. Tako se odstrani ves biološko razgradljiv material, ki se nahaja v vodi, in tudi del dušikovih spojin. S tem, ko boste redno opravljali čiščenje odpadnih voda, boste zagotovo v veliki meri pripomogli tudi k temu, da bo na svetu manj naravnih katastrof.

Na čiščenje voda vpliva zakonodaja

Kako poteka samo čiščenje odpadnih voda, je popolnoma odvisno od vsake posamezne države in njene zakonodaje. Vsekakor pa so postopki odvisni tudi od tega, kakšne vrste odplak je potrebno očistiti. Pod odpadne vode spadajo vse odplake, ki se nahajajo v kanalizaciji, in greznica, ki priteče iz industrij in naših domov.

Odpadne vode onesnažujejo reke, potoke in morja, zato je zelo pomembno, da je vsa odpadna voda iz industrij, domov in padavin pravočasno očiščena, preden povzroči še kakšno škodo.

Naravno čiščenje odpadnih voda

Ste vedeli, da obstaja tudi naravno čiščenje odpadnih voda? To so namreč pred kratkim ugotovili znanstveniki.

Naravno čiščenje odpadnih voda

Naravno čiščenje je možno tudi na način, prikazan na sliki.

Naravno čiščenje naj bi opravljale tudi alge, ki so iz popolnoma naravnih sestavin in ne onesnažujejo okolja s svojim delovanjem.

Kaj je hiša na ključ?

Marsikdo nima niti časa niti potrpljenja, da bi se ukvarjal z gradnjo hiše. Sodoben življenjski slog nam tega enostavno ne omogoča, in časi, ko so ljudje po več let s svojimi rokami gradili in sami poskrbeli za vsako delo, vse od dogovora z zidarjem do dogovora s keramičarjem, so minili. Vse več ljudem je na kožo pisana tako imenovana hiša na ključ. To je nova hiša, ki jo postavijo izvajalci po njegovih željah, vendar pa investitor dejansko nima nobenega dela. Skoraj tako, kot bi kupil hišo, ki je že bila postavljena, le da gre za novogradnjo.

Kako se postavi hiša na ključ?

Najbolj priljubljene hiše na ključ so montažne hiše, saj montažni sistemi omogočajo, da je hiša povsem dokončana v roku šestih mesecev, investitor pa jo mora pred vselitvijo zgolj še opremiti. Če se odločite za hišo na ključ do 4. gradbene faze, pa se lahko z njo ponašate že po dveh do treh mesecih.

Postavitev seveda ni vse, pri čemer se lahko odrešimo dela. Kot so nam povedali pri podjetju Rihter, pomeni hiša na ključ dogovor o vseh delih, ki jih želite: pri njih pridobijo za stranko vso potrebno dokumentacijo za pričetek gradnje ter seveda tudi vso dokumentacijo za izvedbo. Gradbeni elementi se nato naredijo v njihovi proizvodnji in pripeljejo na lokacijo za postavitev, vi pa pred tem lahko za temelje poskrbite sami ali pa tudi to prepustite njim. Če se odločite za pogodbo v polnem obsegu, je treba poskrbeti zgolj za opremljanje doma in za ureditev okolice.

  • Hiša na ključ Rihter - 1

Ali to pomeni, da bo potekala postavitev brez vašega sodelovanja pri odločitvah? Vsekakor ne. Preden se prične hiša na ključ postavljati, z izvajalcem dorečete vse podrobnosti. Izbira materialov je vaša, tako da bo vaš sanjski dom dejansko takšen, kot ste si ga predstavljali.

Je hiša na ključ dražja?

Kakšna bo cena postavitve, je v prvi vrsti odvisno od materialov in vaših želja. Montažne hiše, ki se večinoma postavljajo na ključ, imajo to prednost, da so nizkoenergijske ali pasivne, torej velja vzeti v račun, da boste imeli manj stroškov s porabo energije, prav tako pa boste lahko dobili tudi nepovratna sredstva Eko sklada.

Stenske ure – najboljše ideje

Ste tudi sami med listanjem po revijah za arhitekturo in notranjo opremo opazili, koliko pomena ponovno pridobivajo stenske ure? Zdi se, da so si pridobile pozornost notranjih opremljevalcev in dekoraterjev ter so ponovno precej priljubljene, njihova uporaba pa lahko kar precej vpliva na videz posamezne sobe oziroma bivalnega ali poslovnega prostora. Če so stenske ure všeč tudi vam, pa naj bo zaradi njihove praktične uporabe ali dejansko zgolj zaradi dekorativnega videza, vam ponujamo nekaj idej, kako jih izbrati in uporabiti, da bo učinek kar najboljši.

Moderna stenska ura

Moderna stenska ura v sodobno opremljenem stanovanju.

1. Stenske ure se morajo vedno skladati z osnovno rdečo nitjo pri opremljanju in dekoraciji oziroma morajo biti v enakem stilu kot je vsa druga oprema in dekoracija. Če je vaš dom ultra moderen in sije v kombinaciji črne in bele, potem nikar ne izberite stenske ure, poslikane s polji sivke v Provansi. Držite se stila!

2. Da bo stenska ura bolj opazna, ni nujno, da jo obesite na belo steno. Poskrbite za kontraste! Uro z belim ozadjem dajte na steno, ki ste jo prej prebarvali na rdeče, uro z masivnim zlatim okvirjem na steno, prebarvano na črno …

3. Pomemben dekorativni del ure je okvir. Poleg plošče s številčnico in kazalci so prav okvirji tisti, ki so lahko precej posebni. Nenazadnje je lahko plošča s številčnico tudi povsem enostavna in bela, a če je okvir v primerni barvi ter predvsem nič kaj skromen po velikosti, bo ura učinkovala izjemno.

4. Stenske ure niso nujno zaključene celote z jasnimi mejami. Na steno lahko namreč pritrdite urni mehanizem s kazalci, tega pa obkrožite na primer s stenskimi nalepkami – tako se lahko cela stena dejansko spremeni v uro. In ker imamo ljudje občutek za položaj kazalcev in določanje časa tudi takrat, kadar kazalci ne kažejo proti jasno zapisanim številkam, teh ne potrebujete. Vsako številko lahko nadomestite s stensko nalepko izbranega motiva ali pa mehanizem enostavno namestite na sredino velikega motiva.

Stenska ura z nalepko

Stensko uro lahko izvirno kombiniramo z dekorativno nalepko.

5. Privoščite si zanimive kombinacije, ki jih poleg stenske ure sestavljajo še drugi vsakdanji ali dekorativni predmeti. Zakaj ne bi v jedilnici na vsako stran stenske ure obesili zanimivega krožnika? Ali pa eno poleg druge namestite kar tri enake ure, le v različnih barvah, na primer rožnato, rumeno in turkizno. Če ne drugega, bo gotovo vsakogar zanimalo, zakaj imate tri ure!

6. Namesto klasične analogne stenske ure se lahko odločite tudi za digitalno. Seveda je potrebno izbrati nekaj primernega za dom, ne pa podolgovato uro, kakršna kaže datum in čas na kakšni pošti ali banki. Izberite zanimiv dizajn, ki bo prikazoval točen čas v urah, minutah in sekundah na zaslonu.

Kakovostne postelje za dober spanec

Osebno menim, da je postelja nasploh tako zelo pomemben kos pohištva, da mu ni para. Pravzaprav je vsaj meni najbolj pomemben od vseh, potem pa sledijo od opreme še računalnik in straniščna školjka. Ampak postelja vedno najde svoje mesto na vrhu seznama, in to ne glede na to, kako dolg je.

Kadar se dobro naspimo, je dan pred nami veliko enostavnejši. Zmanjša se možnost, da bi se soočili s kakšnimi bolečinami v vratu ali hrbtenici, naokoli ne bomo hodili z opaznimi podočnjaki in zehali na vse pretege in sploh se bomo počutili bolje. Prisegam na to, da mora biti postelja napravljena iz kakovostnih materialov, po možnosti iz lesa, s čim manjšim številom spojev, tako da tudi ne more škripati, ko se prevalim na drug bok ali ko se žena sredi noči odpravi v kopalnico. No, saj ne, da bi me pri tem zbudila, a vseeno to štejem pod večje udobje.

Lesena postelja

Za posteljo raje odštejte malo več in si zagotovite dober spanec.

Sam imam rad nad posteljo tudi lok, ki ga nekateri ne marajo. Ne vem, ali želijo videti zvezde ali jim je zanimiv strop sobe, osebno pa sem bolj praktične narave in imam nad glavo rad še nekaj dodatnih odlagalnih polici ter manjših omaric.

Naj ima primerno širino

Postelja je vaš počivalnik, prostor, kjer se lahko ponoči naspite ali spočijete popoldan, morda rehabilitirate, če ste zboleli, seveda pa je to tudi prostor, kjer doživljate intimne trenutke in izkušnje, na koncu pa se k vam pridejo crkljati še otroci, ki jih iz omare v njihovi sobi straši zlobna pošast. To je tudi eden od pomembnih razlogov, zakaj je pametno imeti zelo široko posteljo. Pogosto to tudi pomeni imeti dva jogija, kar mi ni najbolj všeč, ampak če ne gre drugače, je to pač rešitev. Seveda pa lahko zadnje čase dobite jogije tudi večjih dimenzij, tako da tudi ob večjih širinah lahko vztrajate na enem jogiju.

Vzmetnica

Vzmetnica ima na kakovost spanca lahko zelo velik vpliv.

Postelje imajo lahko tudi nočne omarice, posteljne predale in še marsikakšno rešitev. Ena bolj modernih rešitev, ki še posebej pride prav ob pomanjkanju prostora v stanovanju in si ne morete privoščiti še ene sobe, je ta, da imate posteljo spravljeno v omari. Enostaven, stabilen in kakovosten dvižni sistem vam potem omogoča, da posteljo kadarkoli spustite navzdol, se naspite in jo nato znova preprosto dvignete nazaj na steno in zaprete vrata omare. Spet je pred vami dnevna soba, v katero lahko povabite tudi goste.

Takšna rešitev je še posebej primerna za velika stanovanja, ki imajo velikokrat dnevni prostor združen v en velikanski prostor, kjer so kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Ko spalnic prične zmanjkovati, se nekdo lahko preseli v dnevno sobo, posteljo pa se skrije na eno od sten v omaro.

7 nasvetov za moderno opremljanje stanovanja

Vsi imamo radi prijetno, praktično in sodobno urejene bivalne prostore, v katerih se dobro počutimo tako pri vsakdanjih opravkih kot pri preživljanju našega prostega časa, ki ga preživimo s svojimi najdražjimi. Moderno opremljanje stanovanja mora zato slediti našemu življenjskemu slogu in našim potrebam oziroma potrebam celotne družine. Da bi bilo opremljanje stanovanja hkrati v skladu s smernicami prihodnosti, pa ne moremo misliti zgolj na pohištvo, temveč tudi na sodobno tehnologijo in ohranjanje okolja.

Opremljanje stanovanja in tehnološka dovršenost

1. Pred dvajsetimi leti je bila v vsaki hiši ena televizija in en stacionarni telefon. Pred desetimi so kable za telefone že potegnili v več sob. Danes nam to več ne pade na pamet, saj je večina stvari brezžičnih. Če želite bivati sodobno, torej pred opremljanjem poskrbite predvsem za dobro brezžično pokritost celotnega stanovanja z Wi-Fi signalom – tako ne bo težav ne z računalniki in ne s televizijo.

Wi-Fi

Poskrbite za Wi-Fi dober signal.

2. Sodobno opremljanje stanovanja zapoveduje uporabo energetsko učinkovitih naprav. Poskrbite, da bo v vaši kuhinji indukcijski štedilnik, da bo pečica za koračno pečenje porabila čim manj elektrike, da bo hladilnik v čim boljšem energijskem razredu.

3. Kjer je le mogoče, uporabite avtomatiko in krmiljenje na daljavo oziroma preko telefona. Tako lahko na daljavo spustite žaluzije, vključite ogrevanje, preverite nakupovalni seznam na prikazovalniku vašega pametnega hladilnika, aktivirate robotski sesalnik …

4. Opremljanje stanovanja velja vedno kombinirati s pametnim in sodobnim načrtovanjem svetlobe. Pomislite na to, kje potrebujete svetila in kako jih izbrati, da bo svetloba praktična, a hkrati ekonomična.

Lastnosti sodobnega stanovanja

5. Poleg tega, da so moderni bivalni prostori praktični in v skladu s tehnološkimi novostmi, velja slediti tudi nekaterim povsem estetskim zapovedim. Sodobno opremljanje stanovanja izhaja iz uporabe naravnih materialov in recikliranih materialov. Tako je lahko pohištvo ali leseno ali pa iz plastike, ki jo je mogoče predelati (oziroma je morda celo že bila predelana).

Moderno stanovanje

Ko opremljate stanovanje, ne pozabite na rastline.

6. Ker sodoben svet ceni naravo, se ta v precej večji meri vnaša tudi v stanovanja. Nič več ni dovolj zgolj nekaj majhnih lončnic, temveč je priporočljivo postaviti v svoj dom tudi drevo, poskrbeti za kakšen umetni slap in podobno. Tudi skalnjak sredi dnevne sobe ni več eksotika.

7. Stanovanje ni zgolj prostor za spanje in zabavo, temveč tudi prostor za sproščanje. Če vas zanima sodobno opremljanje stanovanja, morate zato poskrbeti za veliko kopalnico, ki postane skoraj domači »spa« (s savno, masažno kadjo itd.), prav tako pa za prostor, namenjen telesni vadbi – ali pa temu namenite kar del dnevne sobe.