7 nasvetov za moderno opremljanje stanovanja

0

Vsi imamo radi prijetno, praktično in sodobno urejene bivalne prostore, v katerih se dobro počutimo tako pri vsakdanjih opravkih kot pri preživljanju našega prostega časa, ki ga preživimo s svojimi najdražjimi. Moderno opremljanje stanovanja mora zato slediti našemu življenjskemu slogu in našim potrebam oziroma potrebam celotne družine. Da bi bilo opremljanje stanovanja hkrati v skladu s smernicami prihodnosti, pa ne moremo misliti zgolj na pohištvo, temveč tudi na sodobno tehnologijo in ohranjanje okolja.

Opremljanje stanovanja in tehnološka dovršenost

1. Pred dvajsetimi leti je bila v vsaki hiši ena televizija in en stacionarni telefon. Pred desetimi so kable za telefone že potegnili v več sob. Danes nam to več ne pade na pamet, saj je večina stvari brezžičnih. Če želite bivati sodobno, torej pred opremljanjem poskrbite predvsem za dobro brezžično pokritost celotnega stanovanja z Wi-Fi signalom – tako ne bo težav ne z računalniki in ne s televizijo.

Wi-Fi

Poskrbite za Wi-Fi dober signal.

2. Sodobno opremljanje stanovanja zapoveduje uporabo energetsko učinkovitih naprav. Poskrbite, da bo v vaši kuhinji indukcijski štedilnik, da bo pečica za koračno pečenje porabila čim manj elektrike, da bo hladilnik v čim boljšem energijskem razredu.

3. Kjer je le mogoče, uporabite avtomatiko in krmiljenje na daljavo oziroma preko telefona. Tako lahko na daljavo spustite žaluzije, vključite ogrevanje, preverite nakupovalni seznam na prikazovalniku vašega pametnega hladilnika, aktivirate robotski sesalnik …

4. Opremljanje stanovanja velja vedno kombinirati s pametnim in sodobnim načrtovanjem svetlobe. Pomislite na to, kje potrebujete svetila in kako jih izbrati, da bo svetloba praktična, a hkrati ekonomična.

Lastnosti sodobnega stanovanja

5. Poleg tega, da so moderni bivalni prostori praktični in v skladu s tehnološkimi novostmi, velja slediti tudi nekaterim povsem estetskim zapovedim. Sodobno opremljanje stanovanja izhaja iz uporabe naravnih materialov in recikliranih materialov. Tako je lahko pohištvo ali leseno ali pa iz plastike, ki jo je mogoče predelati (oziroma je morda celo že bila predelana).

Moderno stanovanje

Ko opremljate stanovanje, ne pozabite na rastline.

6. Ker sodoben svet ceni naravo, se ta v precej večji meri vnaša tudi v stanovanja. Nič več ni dovolj zgolj nekaj majhnih lončnic, temveč je priporočljivo postaviti v svoj dom tudi drevo, poskrbeti za kakšen umetni slap in podobno. Tudi skalnjak sredi dnevne sobe ni več eksotika.

7. Stanovanje ni zgolj prostor za spanje in zabavo, temveč tudi prostor za sproščanje. Če vas zanima sodobno opremljanje stanovanja, morate zato poskrbeti za veliko kopalnico, ki postane skoraj domači »spa« (s savno, masažno kadjo itd.), prav tako pa za prostor, namenjen telesni vadbi – ali pa temu namenite kar del dnevne sobe.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.