Kaj je danes sploh še naravno?

0

Področje ženske lepote se je v zadnjih stotih letih tako izjemno spremenilo, da se včasih sprašujemo, kaj je naravno, kaj sploh je lepota, ali niso lepotni ideali zgolj še utvara, ki jo ustvarjajo estetski oziroma »plastični« kirurgi in kozmetična industrija. Vsekakor je treba nekatera merila postaviti povsem na novo in tudi na novo definirati besedo naravno. Ta mora namreč slediti razvoju človeštva in se na področju lepote soočiti s tem, da naravno že dolgo ni več tisto, kar nam je bilo dano ob rojstvu ali kar nujno izhaja iz narave. Večinoma namreč pomeni zgolj to, da je nek efekt dosežen na način, ki nima povezave z lepotno kirurgijo, dovoljeni pa so mnogi drugi načini, ki ne predstavljajo invazivnega trajnega posega v telo.

Kdaj velja naše telo za naravno?

Lasni podaljškiIndustrija ženske lepote se je domislila mnogih trikov, ki ženskam pomagajo, da so lepše in privlačnejše oziroma se tako vsaj počutijo. Ena največkrat uporabljenih fraz na tem področju je zagotovo »naravna blondinka«, ki je še pred desetletjem ali dvema imela nekaj veljave oziroma je ustvarjala razliko med naravnim in umetnim, s poudarkom na tem, da je naravno vredno več.

Danes ni več tako – barvanje las je nekaj tako vsakdanjega, da nima hvala z dejstvom, da si naravna blondinka, nobene vrednosti več. Za naravno lahko veljaš danes s povsem spremenjeno barvo las in tudi z lasnimi podaljški, ki ti pomagajo do dolžine pričeske, s katero te ni želela obdariti narava. In  zakaj ne? Če pogledate na http://www.lasnipodaljski.si/, boste hitro ugotovili, da bo vaš videz naraven.

Sicer pa velja kot naravno danes smatrati vse, kar je sprejemljivo kot običajno, nemoteče, neinvazivno. Tako družba nima nobenih težav, da s tem označuje na primer lase, ki so podaljšani (v osnovi so še vedno naravni, le da imajo dodatne pramene). Tisto, kar ne štejemo za takšno, pa so popravki telesa, ki so se zgodili s pomočjo kirurškega noža.

Podaljški za lase

Lasni podaljški so danes nekaj povsem naravnega.

Sicer pa je percepcija naravnega res odvisna od tega, kakšna je družba. Če bi živeli med zvezdami v Hollywoodu, bi imeli za povsem naravno tudi uporabo botoksa. Nenazadnje gre za uporabo snovi, ki dejansko izvira iz narave, v primerjavi s kirurškim liftingom pa je dejansko precej manj invazivna.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.