Najbolj zanimiva otroška svetila

0

Otroška soba je običajno najbolj poseben prostor v stanovanju, saj ni nikoli urejena zgolj z mislijo na funkcionalnost, temveč ji je vedno pridane še nekaj magije. Starši se venomer potrudijo, da je igriva, včasih celo pravljična, saj želijo, da bi se otroci v njej počutili povsem sproščeno, da bi dobro spali in zato dobro rasli, da bi se z veseljem učili, prav tako pa tudi ohranili svojo kreativnost. Pogosto lahko takšno sobico uredimo s povsem enostavnimi elementi, kamor lahko prištevamo tudi otroška svetila.

Otroška svetila, ki »začarajo« sobo

Otroci si pogosto želijo tematske sobice, vendar je prav takšna soba tista, ki jo najhitreje prerastejo. Tematiko lahko ustvarimo tudi drugače, brez posebej oblikovanega pohištva in stenskih poslikav. Dovolj je, da izberemo posebno posteljnino in otroška svetila zanimivih oblik.

Otroke vedno privlači zvezdnato nebo, prav tako jih zanima tudi vesolje. Zakaj se ne bi odločili za otroška svetila v obliki zvezd, planetov, raket? Pravzaprav niti ni potrebno, da jih kupite v trgovini z drago opremo. Odlično luč lahko izdelate iz kakšnega starega globusa. Če bi se radi še nekoliko bolj poigrali, lahko strop prebarvate v modro in nanj narišete različna ozvezdja, nato pa ta osvetlite s pomočjo novoletnih ali drugih drobnih lučk na verigi.

  • LED namizna svetilka

Otroška svetila lahko odražajo tudi urbane trende. Na steno lahko pritrdite kakšen svetlobni napis, ki so ga zavrgli v bližnjem baru ali trgovini, ali pa ga prav namensko poiščete na spletu. Zakaj ne bi otroške sobe krasil neonski napis »ice-cream«? Za učenje takšna razsvetljava sicer ne bo primerna, za igro in druženje z vrstniki pa bo prav zabavna.

Da bo poskrbljeno za učenje, so potrebna otroška svetila tudi za delovno oziroma pisalno mizo. Ta so lahko v pisanih barvah, ki pomagajo pregnati monotonost pri računanju. Za nočno omarico oziroma bralno lučko pa spet poskrbite za nekoliko bolj domišljijske podobe. Otroška svetila imajo lahko podobo kaktusa, gusarske ladje, kočije, buče, konja ali samoroga …

Kako v otroška svetila spremeniti povsem običajne luči?

Tudi povsem običajna stropna ali stenska svetilka lahko hitro postane posebna, če uporabimo nekaj folije ali barve. Zakaj se ne bi v otroška svetila spremenile celo najbolj dolgočasne luči? Okoli okrogle stropne luči lahko narišete oznake za smeri neba in jo tako na videz spremenite v velik kompas. Če je okrogla luč na steni, lahko hitro postane balon, ki ga na vrvici drži na steno narisan medvedek. Lahko je luna, proti kateri pogledujejo kužki iz folije, ki so nalepljeni pod njo.

Sprostite svojo domišljijo, pa boste našli še veliko idej za prav posebna otroška svetila, ki vas ne bodo stala skoraj nič.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.