Oblika kuhinjske mize – ta bo prava!

0

Kuhinjska miza pri marsikateri družini predstavlja središče družinskega dogajanja. Ravno zato je še toliko pomembneje, kako je oblikovana in iz katerega materiala je narejena. Ti dve pomembni lastnosti naj bi namreč bistveno pripomogli tudi k odnosu do hrane in na splošno k vzdušju v kuhinji ali jedilnici.

Če se zanimate za nakup kuhinjske mize, zagotovo veste, da mnoga podjetja ponujajo veliko izbiro različnih materialov, oblik in barv jedilnih miz. Poskrbite za to, da boste izbrali takšno, ki je narejena po vaših željah ter v skladu s prostorskmi zmožnostmi in ostalim kuhinjskim pohištvom.

V nadaljevanju smo zapisali nekaj nasvetov, s pomočjo katerih vam bomo izbira ustrezne jedilne mize nekoliko olajšali.

Izbira materiala in oblike kuhinjske mize

Če želite, da bo vaša kuhinjska miza dajala videz razkošja, je najbolje, da se odločite za takšno, ki bo imela svetlečo površino iz stekla ali kovine. Če pa vam več pomenita toplina in sproščeno udobje, si kupite leseno.

Ne glede na to, za katero vrsto mize se boste odločili, pa je najpomembneje, da je miza uporabna in usklajena s slogom kuhinje in jedilnice. Oblika mize naj bo vezana na obliko prostora, kamor jo boste namestili, saj bo prostor posledično lahko sprejel bistveno več ljudi.

  • Jedilna miza Hektor

Če se boste odločili za nakup okrogle kuhinjske mize, se verjetno navdušujete nad mehkimi linijami. Okrogle mize poskrbijo tudi za bolj enakopravno sodelovanje v pogovoru ljudi, ki sedijo za njo. Če je vaša jedilnica pravokotne oblike, pa vam vsekakor priporočamo, da se raje odločite za pravokotno mizo.

Zelo dobra izbira je tudi eliptična miza, ki je malenkost zaobljena in prijetna na pogled ter zelo uporabna. Tisti, ki sledite trendom, pa ste lahko opazili, da so v zadnjem času še kako moderne tudi kvadratne mize. Te so zanimivega in ostrega videza, vendar lahko zavzamejo precej prostora.

Katera kuhinjska miza bo najprimernejša?

V prvi vrsti morate upoštevati obliko svoje kuhinje oziroma jedilnice. Če je vaš prostor majhen, izberite zaobljeno mizo, saj bo omogočala lažji prehod. Pri nakupu kuhinjske mize upoštevajte tudi to, koliko ljudi bo v povprečju sedelo za mizo. V mislih dodajte vedno vsaj še dva stola. Zagotovo se vam bo zdelo dobro, da boste v primeru gostov le-te lahko posedli za mizo in jim ponudili kosilo.

Za konec naj vam zaupamo še, da na trgu obstajajo tudi mize, ki jih po potrebi lahko izvlečete in na ta način podaljšate. Poskrbite še, da bo okoli mize dovolj prostora, da boste skupaj z družino lahko brez težav sedeli, vstali ter postregli s hrano in pijačo.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.