Skandinavski kotli na pelete

0

Ogrevanje s peleti postaja tudi pri nas vse bolj priljubljeno, saj velja za enostavno in ekološko sprejemljivo. Namesto polen se namreč uporabljajo peleti, ki so izdelani iz odpadnega materiala v lesni industriji, torej gre za ekonomično uporabo naravnih virov. Kadar se odločamo za takšen način ogrevanja, pa je seveda potrebno izbirati med kotli, ki veljajo za kakovostne, imajo dolgo življenjsko dobo ter nam zagotavljajo kar najboljši možni izkoristek.

Med temi so tudi kotli skandinavske znamke Värmebaronen, ki jih pri nas ponuja podjetje Varme.

Prednosti ogrevanja s peleti

Kotel na pelete Värmebaronen Pellmax CUKotli in gorilniki Värmebaronen omogočajo kakovostno in stroškovno učinkovito ogrevanje, prav zato veljajo v Skandinaviji za najbolj priljubljene, kar dokazujejo tudi njihovi prodajni rezultati. Že več let zapored dosegajo prodajne številke po več deset tisoč prodanih primerkov, kar nedvomno priča, da gre za kakovostnega proizvajalca. Njihovi kotli na pelete z visokim izkoristkom so litoželezni in kompaktni, uporabljati pa jih je mogoče samostojno ali v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi sistemi, na primer za dopolnjevanje ogrevanja na sončne kolektorje ali toplotno črpalko.

Pomembno je, da nam sistem ogrevanja s peleti omogoča vremensko nadzorovano ogrevanje, kar vodi v avtomatizacijo in tako imenovane pametne hiše, torej imamo poleg mehanskih termostatov tudi možnost centralnega krmiljenja preko sodobnega krmilnika. Kotli Värmebaronen so pri tej tehnologiji izjemno napredni v primerjavi s konkurenco.

Prav zato, ker ponujajo odličen nadzor ter krmiljenje in visok izkoristek, s tem pa pomagajo varčevati z gorivom (peleti) in skrbijo tako za nižjo porabo drugih virov energije v stavbi ter s tem pozitivno vplivajo tudi na proračun gospodinjstva, so več kot sprejemljivi tudi po vseh standardih, ki jih določa Eko sklad. Če se odločite za tovrsten način ogrevanja, si torej lahko priskrbite tudi nepovratno eko subvencijo. Tako se vam strošek investicije v novo ogrevalno napravo, ki ga morate pokriti iz lastnega žepa, precej zmanjša.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.