Kaj vse lahko naredimo iz lesa?

0

Les je material, ki ga človeštvo na različne načine izkorišča že skozi celotno zgodovino. Uporablja se ga pri izdelavi orodja, bivališča, za kurjenje, pa tudi marsikje drugje. Danes je znano, da ga je moč s sodobno tehnologijo obdelati na tako raznovrstne načine, da za izdelke iz lesa praktično ni več meja.

Tako se na trgu pojavljajo izdelki, kot so lesen nakit, ročne ure iz lesa in še bi lahko naštevali. A ostanimo tokrat raje pri njegovi uporabi v gradnji. Ne le, da uporabljamo les za konstrukcije, pač pa lahko danes v nekaj dneh postavimo celotno hišo iz lesa.

Mizarske delavnice

Če kje, potem je les doma v mizarskih delavnicah. Tam znajo iz njega pripraviti praktično vse, kar si zamislimo v svoji glavi. Novo kuhinjo po meri, morda kvalitetno posteljo ali pa omare, kakršnih ni moč najti v trgovinah s pohištvom. A v mizarskih delavnicah nastajajo tudi izdelki iz lesa, ki se jih kasneje uporabi drugje.

Mizarska delavnica

V mizarski delavnici nastajajo najrazličnejši leseni izdelki.

Nadvse priljubljene so lesene ograje. Takšne za okrog hiše ali za ograditev vrta. Ne le, da je les lep in naraven, pač pa je nadvse primeren tudi za oblikovanje po željah. In prav nobenega strahu ni več pred tem, da bi morali takšne ograje in druge izdelke potem ves čas brusiti in barvati. Kvaliteten les od vas ne bo terjal nobenega vzdrževanja in bo trajal zares dolgo.

Lesena gradnja

Omenili smo, da lahko iz lesa postavimo celotno hišo. Gre za način gradnje, pri katerem se vse stene izdela v proizvodnem obratu, na licu mesta pa se jih le še sestavi v vaš sanjski dom. Lahko pa les uporabite tudi pri klasični gradnji. Pri tej vsekakor potrebujete tudi les za ostrešja.

Skobljane lesene letve sibirski macesen

Skobljane lesene letve sibirski macesen — LESOTEKA TRGOVINE

Nepogrešljive so lesene deske, pa letve in letvice različnih velikosti in debelin. Zelo priljubljen v gradnji je kvaliteten sibirski macesen, ki ga boste vedno našli na zalogi v podjetju LESOTEKA TRGOVINE. Ta vam je na voljo tudi preko spleta, kjer si lahko ogledate pester nabor pripravljenih desk in letev za nadaljnjo uporabo.

Izdelajte si vrtno garnituro

Le kaj je lepšega, kot v poletnih popoldnevih ali večerih posedeti zunaj na vrtu. Po možnosti na klopeh in za mizo, ki ste jo izdelali sami. Včasih so določene reči tako zelo enostavne, kot na primer štor, ki ga z nekaj malega spretnosti spremenimo v imeniten stol ali podstavek za mizo.

V resnici je tako, da je les sila hvaležen material, ki ga je moč obdelovati na nešteto načinov. Lahko bi rekli, da je meja zgolj vaša domišljija. A v primeru, da je imate več kot dovolj, še vedno potrebujete ustrezen les. In najbolje, da je že v osnovi pripravljen na nadaljnjo uporabo.

Različni izdelki iz lesa

Omenili smo že, da lahko les uporabimo v gradnji. Tako deloma kot tudi za celotno gradnjo. Seveda ne moremo pozabiti na okna in vrata iz lesa, ali pa na vrtno lopo in uto za psa. Spomnimo še na pohištvo.

Našteli smo že veliko reči, a še vedno smo na začetku. Les je lep in pravo darilo naše matere narave!

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.