Zakaj uporabljati USB ključ?

0

Poznamo več oblik shranjevanja digitalnih podatkov. Naprave, ki jih uporabljamo za te namene, lahko razdelimo v tri večje skupine: trdi diski, SD spominske kartice in USB zunanji pomnilnik, ki mu pogovorno največkrat rečemo USB ključ. Uporabniki se včasih težko odločijo, katero izmed treh možnosti izbrati za shranjevanje in prenos svojih podatkov. Vsaka od njih ima namreč svoje prednosti in slabosti, v tokratni objavi pa si poglejmo, katere prednosti prinašajo USB ključi.

Prednosti USB ključev

Zagotovo je največja prednost, ki je povezana z USB ključi, njihova mobilnost in dejstvo, da ne vsebujejo gibljivih delov. Enostavno jih prenašate naokoli, zaradi negibljivih delov pa so izredno zanesljivi, tako da so vaši podatki ves čas varno shranjeni.

USB ključ (usnje)

Kot že ime pove, USB ključi za priklop na računalnik uporabljajo USB vodilo, kar pomeni, da jih lahko preprosto priklopite na skoraj vsak računalnik, s pomočjo ustreznega vmesnika pa tudi na katerokoli mobilno napravo. S tem pa s prednostmi, ki jih nudijo uporabni USB ključi, še nismo končali, predstavljamo vam še dodatne tri.

1. Zanesljivost

Kot smo že omenili, USB ključi ne vsebujejo gibljivih delov. Delujejo na podoben način kot sodobni zunanji ali notranji SSD diski, ki jih uporabljamo na svojih računalnikih, s to razliko, da so bistveno manjši in lažje prenosljivi. Zaradi fiksnih se podatki, naloženi na USB ključ, med uporabo ali prenašanjem ne bodo izgubili.

2. Kapaciteta

Sodobni USB ključi ponujajo kapaciteto spomina od 2 GB do 128 GB ali celo več. Izberete torej lahko takšnega, ki bo povsem ustrezal vašim potrebam. Če boste prenašali zgolj tekstovne dokumente, potem zadoščajo manjše kapacitete, posledično je tak USB ključ cenovno ugoden, saj ga dobite že za nekaj evrov. V primeru, da boste USB ključ uporabili za izdelavo varnostne kopije ali prenos avdio in video vsebin, pa izberete takšnega s čim večjo kapaciteto spomina.

Kvadraten USB ključ s paščkom

Svetujemo vam, da bogato ponudbo USB ključev preverite v spletni trgovini podjetja Habeco d.o.o., kjer vam na USB lahko natisnejo tudi logotip po vaši izbiri.

3. Hitrost prenosa podatkov

Novejši USB ključi uporabljajo USB 3.0 in po tovarniških podatkih omogočajo prenos podatkov, ki je do 10x hitrejši od najhitreje delujočih SD spominskih kartic in SSD diskov. Hitrost prenosa podatkov je velika prednost, saj s takšnim USB ključem film v HD formatu prenesete prej kot v 15 sekundah, v primeru, da ga želite prenesti na starejši HDD disk, pa lahko prenos traja tudi več kot 10 minut.

Načini uporabe USB ključev

Ker ima USB ključ veliko prednosti, omogoča tudi širok spekter uporabe. Pripravili smo seznam treh načinov njegove rabe.

1. Pomembne datoteke vedno pri roki

USB ključ lahko preprosto shranite v denarnici ali ga pripnete zraven ključev svojega bivališča. Tako ga boste imeli vedno pri roki. To vam omogoča instanten dostop do fotografij, učnega ali službenega gradiva in ostalih datotek, ki jih imate naložene na svojem USB ključu.

Lesen USB ključ

Zaradi same varnosti je priporočljivo, da si nastavite tudi geslo, s katerim onemogočite, da bi USB ključ uporabljale nepooblaščene osebe.

2. Dostop do najljubših programov in nastavitev

Najbolj popularni programi ponujajo tudi prenosljive verzije, ki jih lahko namestite in uporabljate prek USB ključa. Mednje spadajo brskalnik Firefox, antivirusni program McAfee, Adobe in številni drugi programi. To pomeni, da lahko nekatere svoje najljubše programe uporabljate ne samo na svojem, ampak tudi na drugih računalnikih.

3. USB ključ za namene promocije

USB ključi so odlično promocijsko ali poslovno darilo. Zaradi zgoraj omenjenih prednosti in načinov uporabe jih bodo vaši poslovni partnerji in stranke zagotovo veseli. Nanje lahko naložite svojo predstavitev ali ponudbo, kar bo na prejemnika USB ključa naredilo dober vtis.

Če potrebujete USB ključe z logotipom svojega podjetja, se obrnite na habeco.si, kjer vam nudijo še dotisk, lasersko graviranje in možnost naročila večje količine.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.