Kakovostne postelje za dober spanec

0

Osebno menim, da je postelja nasploh tako zelo pomemben kos pohištva, da mu ni para. Pravzaprav je vsaj meni najbolj pomemben od vseh, potem pa sledijo od opreme še računalnik in straniščna školjka. Ampak postelja vedno najde svoje mesto na vrhu seznama, in to ne glede na to, kako dolg je.

Kadar se dobro naspimo, je dan pred nami veliko enostavnejši. Zmanjša se možnost, da bi se soočili s kakšnimi bolečinami v vratu ali hrbtenici, naokoli ne bomo hodili z opaznimi podočnjaki in zehali na vse pretege in sploh se bomo počutili bolje. Prisegam na to, da mora biti postelja napravljena iz kakovostnih materialov, po možnosti iz lesa, s čim manjšim številom spojev, tako da tudi ne more škripati, ko se prevalim na drug bok ali ko se žena sredi noči odpravi v kopalnico. No, saj ne, da bi me pri tem zbudila, a vseeno to štejem pod večje udobje.

Lesena postelja

Za posteljo raje odštejte malo več in si zagotovite dober spanec.

Sam imam rad nad posteljo tudi lok, ki ga nekateri ne marajo. Ne vem, ali želijo videti zvezde ali jim je zanimiv strop sobe, osebno pa sem bolj praktične narave in imam nad glavo rad še nekaj dodatnih odlagalnih polici ter manjših omaric.

Naj ima primerno širino

Postelja je vaš počivalnik, prostor, kjer se lahko ponoči naspite ali spočijete popoldan, morda rehabilitirate, če ste zboleli, seveda pa je to tudi prostor, kjer doživljate intimne trenutke in izkušnje, na koncu pa se k vam pridejo crkljati še otroci, ki jih iz omare v njihovi sobi straši zlobna pošast. To je tudi eden od pomembnih razlogov, zakaj je pametno imeti zelo široko posteljo. Pogosto to tudi pomeni imeti dva jogija, kar mi ni najbolj všeč, ampak če ne gre drugače, je to pač rešitev. Seveda pa lahko zadnje čase dobite jogije tudi večjih dimenzij, tako da tudi ob večjih širinah lahko vztrajate na enem jogiju.

Vzmetnica

Vzmetnica ima na kakovost spanca lahko zelo velik vpliv.

Postelje imajo lahko tudi nočne omarice, posteljne predale in še marsikakšno rešitev. Ena bolj modernih rešitev, ki še posebej pride prav ob pomanjkanju prostora v stanovanju in si ne morete privoščiti še ene sobe, je ta, da imate posteljo spravljeno v omari. Enostaven, stabilen in kakovosten dvižni sistem vam potem omogoča, da posteljo kadarkoli spustite navzdol, se naspite in jo nato znova preprosto dvignete nazaj na steno in zaprete vrata omare. Spet je pred vami dnevna soba, v katero lahko povabite tudi goste.

Takšna rešitev je še posebej primerna za velika stanovanja, ki imajo velikokrat dnevni prostor združen v en velikanski prostor, kjer so kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Ko spalnic prične zmanjkovati, se nekdo lahko preseli v dnevno sobo, posteljo pa se skrije na eno od sten v omaro.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.