Zakaj se odločiti za spletno trgovino WooCommerce?

0

Najprej zapišimo, da spletna trgovina WooCommerce stoji na izjemno priljubljeni platformi WordPress, kar je že samo po sebi dovolj mamljivo. Če k temu prištejemo še dejstvo, da skoraj polovica vseh spletnih trgovin bazira na omenjeni zasnovi, je hitro jasno, da gre za nekaj dobrega.

V prvi vrsti je ta izbira seveda privlačna zaradi tega, ker vse več ljudi pozna WordPress in zna upravljati s takšnimi spletnimi stranmi, veliko pa jih spletno stran ali trgovino postavi kar samih. Dovolj je osnovno poznavanje platforme, vse ostalo pa se nauči sproti in poišče informacije na spletu.

Popolnoma brezplačno

WooCommerce je vtičnik za WordPress strani, s katerim na vsaki spletni strani lahko vzpostavimo spletno trgovino. Seveda gre v osnovi za oblikovno nekoliko osiromašeno zadevo, ki pa jo z nekaj dodatnega dela spremenimo v lično spletno trgovino.

Wordpress plugin

WooCommerce je WordPress vtičnik, s katerim vzpostavimo spletno trgovino.

Bolj elegantna rešitev pa je, da se odločimo za nakup grafične predloge, ki je zasnovana in oblikovana tako kot vse najboljše spletne trgovine. Vtičnik je v celoti brezplačen in ponuja popolnoma vse, kar takšna spletna trgovina potrebuje.

Varnost

Kot del WordPressa je tako tudi spletna trgovina postavljena na tej platformi izjemno varna. Tako vtičnik kot WordPress sta deležna konstantnih posodobitev, ki se še posebej ažurno nanašajo na morebitne odkrite težave in možnosti za vdor.

Skupnost WP je ogromna in prispeva zares veliko podatkov na to temo. Ob souporabi ustreznega varnostnega vtičnika in rednih posodobitev se tako ni bati, da bi se pripetilo kaj nepredvidenega. Še posebej spletna trgovina mora biti varna, saj upravlja z osebnimi podatki, kartičnimi plačili in podobno.

Enostavno upravljanje

Upravljanje takšne spletne trgovine je nadvse preprosto. Četudi trgovino izdela katera od spletnih agencij, pa se boste zelo hitro naučili urejati izdelke, podatke, dodajati nove in skrbeti za to, da bo vse tako, kot mora biti. Tudi spletna skupnost in različni forumi poskrbijo za to, da so na voljo vsi podatki, ki jih upravljavec takšne trgovine potrebuje.

Na voljo je tudi kopica različnih vtičnikov, ki WooCommerce trgovini dodajo še več. Lahko bi rekli, da je meja zgolj naša domišljija, je pa pri tovrstnih modifikacijah potrebno biti previden in uporabljati zgolj preverjena orodja, ki se prav tako redno posodabljajo. Kot je to značilno za WordPress, je tudi spletno trgovino sila enostavno prevesti v druge jezike.

Vse, kar imajo veliki

Čeprav je vse skupaj slišati preveč enostavno, da bi bilo lahko dovolj kvalitetno, pa je potrebno povedati, da ima WooCommerce trgovina pravzaprav vse, kar imajo tudi druge spletne trgovine, ki stanejo na tisoče evrov. Ne le, da je enostavno dodajati izdelke in upravljati z njo. Takšna spletna trgovina sprejema vse opcije plačil, ponuja izdelavo kuponov, dodajanje popustov in akcij.

Uporabite lahko tudi promocijsko kodo za popust, ki jo nato objavite v medijih ali na socialnih omrežjih. Trgovino lahko z nekaterimi od teh tudi povežete in izdelke denimo integrirate kar na svojo Facebook stran. Vaši kupci lahko nakupujejo na način, da se v trgovini registrirajo ali pa nadaljujejo z nakupom kot gosti.

Izjemna analitika

V sami trgovini obstaja kopica podatkov, ki jih boste potrebovali za marketing in druge reči. Na voljo so osebni podatki kupca, seznami naročenih in plačanih izdelkov, stornirana naročila ter vse ostalo, kar boste potrebovali za delo in upravljanje s spletno trgovino. Zelo enostaven je tudi izvoz podatkov ali povezava s katerim izmed marketinških vtičnikov, ki vam omogočajo avtomatično komunikacijo s stranko, pošiljanje obvestil ali reklamnih e-mail sporočil.

WooCommerce trgovina je uporabnikom prijazna, saj grafične predloge in UX (uporabniško izkušnjo) snujejo najboljši poznavalci tovrstnega področja. Slednja je ključen faktor, ki odloča o zadovoljstvu uporabnika in o tem, ali se bo dejansko odločil za nakup ali pa zapustil trgovino in kliknil raje h konkurenci.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.