Poročna lokacija naj ustreza obema!

0

Pravijo, da je poroka eden najpomembnejših dogodkov, hkrati pa tudi eden najbolj napornih. To morda res drži, ni pa nujno – če s pripravami pričnete dovolj zgodaj, se lahko v tednu pred poroko in na sam poročni dan ukvarjate zgolj še z mislijo na to, kako vam bo lepo.

Ena glavnih težav pri načrtovanju poroke je izbira kraja, kjer naj bi svečano izrekli svoje življenjske zaobljube, in kraja, kjer boste te nato dolgo v noč oziroma kar do jutra proslavljali s svojimi najbližjimi in najdražjimi. Poročna lokacija mora biti prijetna, vam ustrezati glede na tip poroke in vaš življenjski stil, nuditi dober ambient, lepo dekoracijo in okusno hrano, se nahajati na za goste primerno dostopnem kraju, predvsem pa mora ponujati izpolnitev vseh želja ženina in neveste, pa tudi, če se te zdijo še tako muhaste.

Poročna lokacija je stvar dogovora in kompromisa

Marsikateri par pred zaroko ne razmišlja o tem, kje in kakšno poroko si želi, zagotovo pa se mora pričeti o tem pogovarjati kmalu po tem, ko moški žensko zaprosi za roko – ali, obratno, ko ženska svojo pripravljenost, da z njim preživi celotno življenje, predstavi moškemu in se ta odloči njeni želji ugoditi. Če želita, da bo poročna lokacija, ki jo nazadnje izbereta, na voljo v terminu, ki sta ga izbrala za svojo poroko, namreč ne gre odlašati.

Kraji za poroko

Tudi v Sloveniji imamo veliko čudovitih krajev za poroko.

Poroka pri vsakem paru, pa naj se še tako dobro pozna in razume, zagotovo prinese tudi nekaj trenj zaradi razlik in pričakovanj, ki jih imata partnerja glede same organizacije dogodka. Moški so običajno manj izbirčni in bolj praktični, ženske pa z marsikatero svojo željo presenetijo. In tudi poročna lokacija pri tem ni izjema. Ženin bi se včasih povsem zadovoljil s skromnim obredom pred matičarjem in pred lokalnim župnikom ter zabavo v bližnji restavraciji, ženske pa so mnenja, da mora biti dan veliko bolj veličasten in precej bolj poseben.

Kako se uskladiti?

Pomembno je, da si zaročenca povesta, kaj želita, ter na podlagi tega naredita spisek vsega tistega, kar se zdi enemu ali drugemu bistveno ter pri čem sta pripravljena tudi popustiti. Potrebno se je prilagajati in najti kompromis. Če na tega nista pripravljena že pri organizaciji poroke, kako ga bosta potem našla pri drugih stvareh v njunem zakonu, ki bodo morda terjale še zahtevnejše odločitve?

Zakonska zveza

Izbira ustrezne poročne lokacije terja sklepanje kompromisov.

Da bo poročna lokacija po meri obeh, je najbolje, da se najprej pozanimata, kje vse se je glede na izbrano regijo mogoče poročiti, kje so standardne lokacije in kje tiste, ki terjajo doplačilo in poseben dogovor z matičarjem. Večino teh lokacij si je mogoče nekoliko ogledati na spletu, kar pomaga zožiti nabor, nato pa jih lahko tudi obiščeta. Z ogledom in pogovorom s ponudnikom bosta dobila boljšo predstavo, kaj vse posamezna lokacija omogoča oziroma kako jo je mogoče prilagajati njunim željam. Marsikje bodo pripravljeni celoten prostor popolnoma preurediti oziroma ga s posebno dekoracijo do neprepoznavnosti predrugačiti, da vam bo le ustrezal. In če si to lahko privoščite, potem je izbira hitro jasna.

Kadar morate nekoliko bolj popustiti, pa seveda ne pozabite, da poročna lokacija ni najbolj bistvena stvar pri poroki. Najbolj pomembno je, da se znate imeti na poroki lepo, pa čeprav morda ne gre vse po načrtih.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.