Kaj vse potrebuje bobnar?

0

Brez bobnov bi sodobna komercialna glasba zvenela zelo pusto in dolgočasno, medtem ko si rock ali jazz glasbe brez njih sploh ne znamo več predstavljati. Če tudi vas veseli bobnanje, potem je zdaj skrajni čas, da se preizkusite v tej umetnosti. Seveda pa morate najprej vedeti, kaj vse bobnar potrebuje za igranje na bobne. V današnjem članku razkrivamo prav to.

Osnovni bobnarski komplet je sestavljen iz malega bobna, nekaj prehodnih bobnov, velikega bobna in činel. Poleg tega pa bobnar potrebuje še veliko drugih stvari. Pa si jih kar oglejmo.

1. Palice in rezervne palice. Brez palic ni igranja na boben. Zato poskrbite, da imate na voljo dovolj različnih bobnarskih palic, ki jih boste uporabljali pri svojem igranju. Tako imate na voljo rockovske palice, jazz palice, pa tudi različne metlice in številne druge palice. Bogato ponudbo bobnarskih palic si oglejte na označeni povezavi.

Bobnarske palice Vic Firth

2. Ključ za uglasitev bobnov. Ta ključ je izrednega pomena, saj boste s pomočjo njega pravilno uglasili bobne.

3. Lepilni trak za različna hitra popravila. Lepilni trak tako rekoč rešuje življenje. Z njim lahko na hitro popravite zlomljena stojala in druge predmete, ki potrebujejo hitro popravilo.

4. Rezervne opne. S seboj imejte vedno na razpolago tudi rezervne opne za bobne, saj se včasih zgodi, da se poškodujejo. Vseeno vam pred vsakim nastopom priporočamo, da si natančno ogledate opne na bobnih, če so na njih kakšne poškodbe, ter jih pravočasno zamenjate.

Opne za boben

5. Raznovrstno orodje. Različno orodje vam bo še kako prišlo na pomoč, če se boste na bobnih želeli lotiti takšnih ali drugačnih popravil. Obstajajo posebni sklopi orodij, ki so namenjeni prav bobnarjem, prav pa vam bodo prišli tudi švicarski nož, izvijači, klešče in podobno.

6. Čepki za ušesa. Tudi brez čepkov za ušesa ne bo šlo. Z igranjem na bobne si sčasoma lahko poškodujete sluh. Zato si priskrbite ustrezne čepke in jih nosite. Z njihovo pomočjo boste slišali bolj čist zvok.

7. Plastenka vode. Kadarkoli in kjerkoli boste igrali na bobne, vedno s seboj prinesite svojo vodo. Nikoli ne veste, kako čisti so kozarci in kakšno vodo vam bodo ponudili.

8. Obliži in drugi zdravstveni pripomočki. Medicinski pripomočki so pomembni, zato jih ne pozabite doma. Priskrbite si različne obveze, analgetike, balzam za ustnice, kontaktne leče, ki vas bodo zaščitile pred dimom in podobno.

9. Rezervni pedal za bobne. Ta vam bo prišel še kako prav, če se vam bo originalni pedal zlomil ali poškodoval.

Pedal za hi-hat

10. Rezervna hit-hat činela. Kot pravi bobnar morate biti vedno pripravljeni, zato rezervna hit-hat činela vsekakor ne bo odveč.

11. Svetilka. Odri imajo ponavadi temne zidove in preproge, zato si boste včasih morali pomagati tudi s svetilko. Priporočamo vam majhne LED svetilke, ki služijo kot obeski za ključe.

12. Pametni telefon in polnilec za telefon. Aplikacije na pametnem telefonu lahko nadomestijo zemljevide in GPS, da boste našli pot do koncerta. Prav tako lahko na telefonu najdete tudi metronom in podobno.

13. Preproga za pod bobne z gumijasto podlogo. Ta bo poskrbela, da se bobni ne bodo premikali sem in tja. To se kaj rado zgodi v primeru, če imate težko nogo.

14. Torbe in kovčki za bobne. Zaščitili bodo vaše bobne in druge pripomočke, obenem pa poskrbeli, da boste svoj bobnarski set lažje prenašali naokrog. Poleg tega so kovčki opremljeni s številnimi manjšimi žepi, kamor lahko shranite različne drobnarije.

Torbe za bobne

15. Voziček za transport. Prav tako ne bo odveč, če si boste za lažje prenašanje priskrbeli voziček za transport bobnov. Zavarujte svoj hrbet in poskrbite, da se boste lažje premaknili iz enega mesta na drugo.

16. Rezervni snare boben. Enako kot za dodatno hit-hat činelo velja tudi za rezervni snare boben.

Priporočamo tudi udarjalke, bobnarski stol, stojalo za snare boben, držalo za činele in podobno. Najbolje bo, da preverite ponudbo glasbene trgovine Symhony, kjer boste najhitreje videli, kaj vse spada v kategorijo pripomočkov za tolkala.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.