Najboljša božična darila za otroke in odrasle

0

Kar preko spleta smo letos naročili nekaj daril. Tudi božična darila je mogoče kupiti in se izogniti gneči v trgovini. Dostavljena so običajno že naslednji dan, najkasneje v dveh. V tem času se sami pogosto niti ne uspemo organizirati, da bi odšli do nakupovalnega centra.

Tam potem izgubimo nekaj ur časa, otrokom je seveda potrebno še kaj kupiti, morda oditi na kak kos pice ali v kakšno slaščičarno. Na koncu je ta dodaten strošek veliko višji, kot bi nas stala poštnina. Tudi pri nas je namreč že kar nekaj dobrih spletnih trgovin za božična darila. No, in seveda tudi za vsa druga. Darila, namreč.

Božična darila so posebej čarobna

Božična darilaZakaj mislite, da so božična darila (www.metroshop.si) tako posebna? Seveda zato, ker jih je prinesel dedek Božiček! In njega pripeljejo leteči jeleni in po nebu se vozi na sankah in v naše domove skače skozi dimnike ali okna, če pač nimamo dimnikov. Čarobni trenutki ostanejo takšni za dolgo časa in vemo, da se naši otroci spominjajo za vsako igračo, kje so jo dobili, in tiste, ki so od Božička, so še posebej super.

Najprej zato, ker jih ni bilo treba kupiti očku in mamici, ampak pridejo kar zastonj, potem pa še zato, ker to pomeni, da so bili pridni celo leto. Na obe teoriji bi imeli precej pomislekov in komentarjev, ampak jih raje ne bomo napisali. Ostanimo pri čarobnosti obdarovanja.

Odrasli imajo radi druge reči

Otroke res ni težko razveseliti. Žal jih danes še posebej veliko živi v hudem pomanjkanju in ti se razveselijo že kilograma Čokolešnika in mandarin. Drugim je potrebno kupiti kaj drugega. Morda leseni vlakec ali kakšne kocke, avto na daljinsko vodenje ali nov pulover. Odrasli smo manj zahtevni. Pogosto nas pogrejejo že tople želje in prijazna čestitka, voščilo od osebe, od katere ga nismo pričakovali, pa objem naših najdražjih.

Lesen vlakec Niklas

Za vse ostalo pa se moramo potruditi sami, narediti lepo čestitko in darilo ali pa ga kupiti in lepo zaviti. Za marsikaj torej lahko poskrbimo sami, v nobenem primeru pa ni pametno, da se osredotočamo samo na to, koliko bo darilo stalo, saj cena ni tako bistvena, kot je pozornost.

Če vam je nekdo kupil darilo, ki sem vam zdi predrago, se mu naslednje leto ni potrebno oddolžiti tako, da še sami kupujete tako draga darila. Tekmovanje v tem, kdo bo zapravil več, se na koncu namreč lahko sprevrže v same težave.

Deli prispevek

Komentiranje je onemogočeno.